Gemist door de oude rotten op de club en nieuw voor de jongeren (in zweefvliegjaren geteld natuurlijk) maar sedert enkele jaren terug nieuw leven ingeblazen: onze eigen clubwedstrijd De Manfredcup. Het weer hebben we niet in de hand, dus we hopen dit jaar op een prachtige dag! Alle leden van de zweefsectie van de Limburgse Vleugels en LUAC kunnen meedoen en elk type toestel is toegelaten. Bij de puntenberekening wordt rekening gehouden met de officiële DAeC/Charron handicaplijst.

Door de coronacrisis is onze geliefde Manfredcup dit jaar helaas definitief geannuleerd. We hopen op een goed seizoen in 2021!

Afsluiting van de dag, zoals Fred het zou willen, met een pintje en lekker eten.

Uitbaters Toni en Uli verzorgen een lekkere BBQ voor de prijs van 25€. Inschrijven hiervoor kan rechtstreeks bij Toni in het clubhuis. Ook niet-deelnemers, motorvliegers, modellisten enz. zijn uiteraard welkom.

Volg alle nieuwigheden over de organisatie, mededelingen, ... enz op deze website. Je kan altijd contact opnemen met de organiserende leden via het e-mailadres: info.manfredcup@lvzweven.be

Inschrijven

Inschrijven voor de Manfredcup 2020 kan tot en met vrijdag 31 juli 2020 via de inschrijvingspagina. Opgelet: om organisatorische redenen worden er na 1 juli 2020 geen nieuwe inschrijvingen meer aanvaard!

OPGELET! Wie reeds ingeschreven was voor 2 mei dient OPNIEUW IN TE SCHRIJVEN!! De inschrijvingen starten dus terug leeg.

Inschrijven

Inschrijven voor de BBQ dient rechtstreeks bij Toni te gebeuren in het clubhuis.

Praktisch

 • Kandidaten overland met instructeur krijgen voorrang op de tweezitters van de club
 • Inschrijvingsgeld bedraagt 20€
 • Startprijs voor de wedstrijd bedraagt 38€ (geen huur voor het toestel tijdens de wedstrijdvlucht dus geen gele tickets)
 • Op de wedstrijddag iedereen aanwezig om 10u00, briefing om 10u30
 • Elke piloot zorgt voor een ophaalploeg en het controleren en in orde maken van het materiaal (aanhanger)

Updates

 • Inschrijvingen geopend De inschrijvingen voor de Manfredcup 2020 zijn geopend via de inschrijvingspagina! Denk eraan om in te schrijven tegen uiterlijk 15 april 2020. Daarna worden de inschrijvingen onherroepelijk afgesloten zodat de ...
  Geplaatst 17 jan. 2020 05:53 door Joeri Gerrits
Berichten 1 - 1 van 1 worden weergegeven. Meer bekijken »

Documenten

 • Manfredcup checklijst.pdf   55k - 28 mei 2016 12:13 door Freddy Potargent (v1)
 • Manfredcup checklijst.xlsx   14k - 28 mei 2016 12:12 door Freddy Potargent (v1)
2 bestanden van pagina Documenten worden weergegeven.

Artikels

 • Wie was Manfred? De Fred Geboren op 9 mei 1926 in Sachsen kreeg Manfred, door de ligging van een zweefvliegveld in het buurdorp Schöneck, al vroeg de smaak van het zweefvliegen te pakken. Op 14-jarige leeftjd maakte hij daar zijn eerste (en meteen solo-)start met de SG38. Het begin van een lange zweefvliegcarrière. Uiteraard was de volgende verplichte halte de Luftwaffe. Als 19-jarige en na een opleiding als gevechtspiloot op de Arado Ar 96 en verbindingsvluchten met de Messerschmidt Bf-108 werd zijn eenheid door brandstofgebrek ontbonden en werd Manfred in 1945 bij de parachutisten ingedeeld en naar de Duits-Nederlandse grens gestuurd in een poging om het oprukken van de geallieerden te vertragen. 5 dagen voor het einde van ...
  Geplaatst 16 apr. 2016 07:11 door Freddy Potargent
Berichten 1 - 1 van 1 worden weergegeven. Meer bekijken »